خواب فقط خوابیدن یا استراحت کردن نیست ، بلکه یک فرآیند فعال در بدن ما است. که در آن عملکردهای مهم بدن انجام می شود.
داشتن خواب کافی برای هر فردی برای داشتن سلامت روانی و جسمی بسیار مهم است.
فرآیندهای مهمی مانند ترمیم ساییدگی بدن ، استراحت بدن ، ذخیره کارهای انجام شده و آموخته ها به حافظه ، آرامش ذهن و بازیابی بدن همگی در هنگام خواب انجام میشود.
با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
خواب شما چگونه باید باشد
خواب عمیق 6 تا 8 ساعت در روز برای هر فردی بسیار مهم است.
اما این خواب نباید به صورت تکه تکه انجام شود ، زیرا یک ساعت بیولوژیکی در بدن ما وجود دارد که به بدن این پیام را می دهد که شب ها بخوابد.
فرآیند ترمیم بدن (بازسازی) به طور مؤثر در طول خواب فعال می شود. بنابراین ، خواب کافی برای سلامت بدن ضروری است ، به طوری که بدن ما می تواند خود را بازیابی کند.
اهمیت خواب عمیق
در دنیای مردن و ماشینی امروز ، تصویر سازی افراد در خواب کاهش یافته است. به همین دلیل دیدن رویا در خواب هم کمتر شده است.
دانشمندان در حال حاضر شروع به بررسی نقش رویاها در روشی جدید کرده اند. اگر می خواهیم رویاها را درک کنیم ، ابتدا باید خواب را بفهمیم.
خواب ما به قسمتهای مختلف تقسیم می شود. که چرخه خواب نامیده می شود. زمان متوسط ??هر چرخه خواب حدود 1:30 ساعت است.
هر چرخه فرآیند متفاوتی دارد و هر کدام اهمیت خاص خود را دارند. تکمیل تمام چرخه های خواب برای استراحت کافی و سلامت جسم و روان بسیار مهم است.
یکی از این موارد همان چیزی است که ما در آن خواب می بینیم. ما تمام شب خواب نمی بینیم. بیشتر رویاهایی را که در آن قسمت از خواب می بینیم - که به زبان ساده به آن خواب عمیق می گویند.
دانشمندان این بخش از خواب را حرکت سریع چشم یا خواب RAM می نامند. در این قسمت از خواب ، چشم انسان بسیار سریع بین پلک های بسته حرکت می کند.
هر چه حرکت چشم ها بیشتر باشد ، خواب عمیقتر می شود. این فقط زمان خواب و رویاها نیست ، در این زمان ماهیچه های بدن ما نیز بیشترین آرامش را دارند.
این مدت زمان خواب چندان طولانی نیست ، اما مهمترین بخش خواب است.
عملکرد خواب عمیق فقط این نیست که به بدن و ذهن خود استراحت دهیم. بلکه خواب می تواند بین هوش،حافظه و خلاقیت ما تعادل ایجاد کند.
مضرات بیدار شدن در شب ،دیر خوابیدن
تاثیر بد بر مغز
بر اساس یک تحقیق ، بیشترین تأثیر محیط ، استرس و بی خوابی بر مهمترین قسمت خواب یعنی خواب عمیق بوده است.
دانشمندان در تحقیقات خود دریافتند کسانی که خواب کافی ندارند ، کارایی آنها در هنگام بیداری کمتر است ، و بیشترین تأثیر بر تمرکز، خلاقیت و حافظه آنها است.
ما در طول روز چیزهای جدیدی را می بینیم ، می خوانیم و یاد می گیریم. فرآیند ذخیره همه آنها در مغز تنها در حالت خواب عمیق رخ می دهد.
در صورت عدم خواب کافی ، این روند قطع می شود. اگر این اتفاق برای مدت طولانی رخ دهد ، مشکل در به خاطر سپردن چیزهایی مختلف وجود می آید که نوعی ضعف حافظه است.
خطر بیماریها
خواب دیر هنگام ، هورمون موسوم به کورتیزول شروع به دفع بیشتر در بدن می کند.
به همین دلیل فشار خون و ضربان قلب افزایش می یابد. در کنار این ، احتمال ابتلا به دیابت نیز افزایش می یابد.
نخوابیدن روزانه 7 ساعت به میزان کافی باعث اختلال در بسیاری از فرایندهای بدن می شود و می تواند منجر به بیماری های زیادی مانند چاقی ، یبوست ، کمردرد ، بیماری قلبی ، دیابت و غیره شود. که متأسفانه افراد معمولاً آن را با خواب مرتبط نمیدانند.
تغییرات ساعت بیولوژیکی بدن
به دلیل دیر بیدار شدن از خواب ، ساعت بیولوژیکی بدن با محیط اطراف ما مطابقت ندارد. به همین دلیل ، بر توانایی افراد در تفکر و استدلال ، تصمیم گیری تأثیر می گذارد. افرادی که این نوع روال را دارند تمایل به تحریک پذیری دارند.
مزایای خواب کافی
1. کاهش استرس
داشتن خواب کافی و عمیق ، استرس را کاهش می دهد و از نظر روحی سالم تر می شود.
2. چاقی را کاهش می دهد
با خواب خوب ، وزن تحت کنترل باقی می ماند و تعادل هورمون های بدن خوب باقی می ماند. به همین دلیل خطر بیماری ها نیز کاهش می یابد.
3. ایمن بودن
خواب نقش مهمی در افزایش ایمنی بدن دارد. این امر توانایی مبارزه با بیماری ها را افزایش می دهد. در کنار این ، افزایش انرژی بدن و کاهش تنبلی نیز وجود دارد.
4. خواب کافی باعث افزایش زیبایی می شود
حتی اگر از همه لوازم آرایشی برای افزایش زیبایی استفاده می کنید ، اما بدانید راز درخشش واقعی صورت تان فقط در خواب شما است.
1. خواب کافی روحیه شما را تازه می کند و به کاهش سیاهی دور چشم کمک می کند. همچنین زیبایی صورت شما را افزایش می دهد.
2. خواب کافی از پوست در برابر آسیب های ناشی از آلودگی محیط و نور خورشید محافظت می کند و باعث تسکین پوست آسیب دیده از اشعه ماوراء بنفش خورشید می شود.
5. حافظه و تمرکز را بهبود می بخشد
بعد از خستگی کارهای روزانه ، خواب کافی در شب باعث می شود صبح روز بعد احساس شادابی و تمایل به فعالیت بیشتری داشته باشید. و انرژی شما نیز افزایش می یابد. به همین دلیل تمرکز شما بیشتر میشود.
همچنین خواب کافی باعث افزایش توانایی یادگیری ، درک و حافظه می شود.
خواب مناسب = افزایش عمر
اگر تا دیروقت بیدار هستید. و یا گاهی شب ها به مدت طولانی از رختخواب خارج شوید. بنابراین این عادت بد را تغییر دهید.
زیرا افرادی که شب ها دیر می خوابند و صبح دیر از خواب بیدار می شوند کمتر از کسانی که به موقع می خوابند زندگی می کنند.
طبق تحقیقی که روی 4 میلیون نفر انجام شده است ، افرادی که دیر از خواب بیدار می شوند 10 درصد بیشتر از افرادی که زود خوابیده اند می میرند.
نتیجه:
امروزه افراد برای کار بیشتر به خواب خود کمتر اهمیت می دهند. اما واقعیت این است که سلامت ما با وجود خواب کمتر به خطر می افتد.
به یاد داشته باشید اگر از نظر جسمی و روحی سالم و پرانرژی باشید ، می توانید هر کاری را در زمان کمتر و با کیفیت بالاتری انجام دهید.